تقویم جهانی طلا
خبر فوری
مطالب آموزشی
پیوند ها

1397-06-27

گزارش بازار روز سه شنبه




نویسنده : مهرداد هاشمی


در انتهای معاملات امروز شاخص با افت 743 واحدی در نقطه 157328 واحد متوقف شد .
امروز شاخص بیشترین تاثیر مفی خود را از پتروشیمی ها و فلزات گرفت .
نماد ها ی فارس ، پارسان ، تاپیکو ، پارس  ، فولاد و فملی بیشترین تاثیر منفی را روی شاخص کل آوردند . 

اما شاخص فرابورس بدلیل معاملات مثبت این روز ها در نما های کوچک تر 21 واحد رشد داشت و در نقطه 1858 واحد ایستاد .
بیشترین تاثیر مثبت شاخص فرابورس از مارون بوده است .


در ادامه گزارش بازار امروز و روز گذشته شاهد تغییر تمایل خریداران از نماد های بزرگ به نماد های کوچک هستیم . در بازار امروز فارس ، پارس ، فولاد ، فملی و ... که همگی حجم بالایی از معاملات را به خود اختصاص دادند همه در محدوده منفی معامله می شدند . هنوز نظر صبح را داریم که بازار در این روز ها که به دلیل تسویه اعتباری ها باید یکدست منفی می شد ، خوب خرید می کرد و جر دز نماد های بزرگ این مسئله در جاهای دیگر بازار بی تاثیر بود .  
این طبیعی و منطقی بود که بعد از یک جریان رشد درست ان هم قبل از تسویه و در استانه یک تعطیلات و در استانه گزارش های ماهانه بازار کمی درجا بزند .

تغییر زائقه بازار از گرفتن سود های کم به سود های زیاد باعث شده خریداران بیشتر روی نماد های کم حجم و سبک و با بازه نوسان بالاتر هجوم بیاورند و در این بین سهم هایی که حتی احتمال ورشکستگی انها نیز می رود روزانه با صف خرید و بازه مثبت بالای ده درصدی معامله می شوند . دید نوسان گیری با رعایت حد ضرر و حجم پول کم می تواند مفید باشد اما با رشد بالای این گروه و رسیدن گزارش ها می توان شاهد افت این هیجانات بود . 


امروز دوستی داشت همسان سازی میکرد با سال ۹۲ که در سال ۹۲ نیز همه چیز بارشد شروع شد با نرخ خوراک تمام شد و داشت نتیجه میگرفت که بازار با رشد اغاز کرده و حالا دوباره با نرخ خوراک و رشد ان تمام می شود . ببنید قیاس این دو مثل هم نیست قیاس اشتباهی است . سال ۹۲ بازار با چه عاملی رشد کرد ؟ بازار در سال ۹۲ با خوش بینی ناشی از تغییرات سیاسی رشد کرد و هر چه جلوتر رفت متوجه شد ان چیزی که فکر میکرد نبود و در خاتمه نرخ خوراک یکی از تلنگر ها بود به نظر حقیر عاملی که ضربه نهایی را به بازار در ان مقطع زد نرخ خوراک نبود رشد سود سپرده ها به بالای ۲۵ و ۲۶ % بود که حتی برخی ۳۰% را هم گرفتند و امروز بلای جان کشور شده است . در حال حاضر دلیل رشد بازار بنیادی است رشد درامد و رشد سود شرکت ها به واسطه رشد دلار عاملی است که بازار را جذاب کرده است و این عاملی برای رشد اخیر شده است و اما در مورد پایان هنوز زود است نظر بگوییم ولی پیش بینی ما این است پایان روند صعودی اخیر بازار با ۲ اتفاق روی میدهد هر وقت دیدید خود را نمیتوانید در بازار برای خرید سهمی مجاب کنید بدانید کار دارد کم کم به انتهای روند میرسد و ضربه نهایی را از دید ما کاهش مقداری فروش شرکت ها می زند که ضربه بزرگی به بدنه بازار خواهد بود … برای همین است که روی گزارشات ماهانه تاکید داریم . باید برای سناریوی تحریم هم اماده شد همه تخم مرغ ها را در سبد های صادراتی ها نباید گذاشت .  نمی گوییم که این اتفاق همین هفته دیگر می افتد خیر . هنوز تحریم ها به طور کامل آغاز نشده است و راه های دور زدن تحریم هنوز بسته نیست . بلکه اثر این تحریم ها را می توان از آبان ماه بیشتر دید . گزارش های سه ماهه سوم مسیر اصلی بازار را مشخص خواهد کرد و گزارش های شهریور و مهر ماه می تواند صنایعی را مشخص کند که بیشتر و سریعتر از تحریم ها اثر می گیرد . انتظار داریم بازار در هفته های پیش رو با حجم بالایی از خبر ها و بیانیه ها همراه شود .
 البته تجربه نشان داده واکنش بازار به دلیل داشتن قدرت بالای نقدینگی به اخبار مثبت بالاتر  است و نمی توان تاثیر رشد قیمت ارز و تورم  و افزایش قیمت محصولات صنایع در بورس کالا را نادیده گرفت و ادامه روند صعودی بازار حتی با کاهش فروش محصولات بیشتر است ولی به نظر بازار برای حرکت بعدی خود احتیاج به اصلاح دارد .


هاشمی   

 

 

 

دیده بان بازار
نمودار های جهانی
تبلیغات