تقویم جهانی طلا
خبر فوری
مطالب آموزشی
پیوند ها

1397-08-07

گزارش بازار روز دو شنبه




نویسنده : مهرداد هاشمی


شاخص در پایان معاملات امروز 2592 واحد مثبت ماند در در کانال 183 هزار ایستاد
فارس، وامید، وبملت، کچاد، رمپنا، پارسان و وغدیر بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص کل به ثبت رساندند
شاخص هم وزن نیز 542 پله صعود کرد
شاخص فرابورس متاثر از میدکو، بازگشایی ذوب و معاملات مارون 26 واحد افزایش یافت
ارزش معاملات بورس و فرابورس به ترتیب 548 و 414 میلیارد تومان
گروه های شیمیایی، بانک و فلزات به ترتیب بیشترین ارزش معاملات امروز را داشتند


بازار امروز خیلی خوب شروع کرد و در همان ابتدا شاهد صف خرید و رشد قیمتی در اکثر نماد ها بودیم و یاد روز های شارپی بازار افتادیم که همه نماد های خوب و بد صف خرید می شدند و شاخص بالای پنج هزار واحد رشد می کرد اما طولی نکشید که به یاد آوردیم که شرایط بازار عوض شده است . دیدیم که از وسط بازار چطور موج عرضه ها در قیمت های مثبت بازار را فرا گرفت . اما در کل بازار خوبی بود به خوبی توانست تمام بکند . 
اما امروز بازار چه آیتمی را دید که رشد کرد . روز قبل آیتم های مهم بازار را بررسی کردیم . امروز دو آیتم به کمک بازار آمد اولی همان رشد قیمت نفت بود که تا آنجایی که ما یاد داریم هر روز که نفت مثبت بوده بازار هم مثبت شده است . مورد دوم رشد دلار است . دلار از دیروز توانست وارد کانال 14 هزار واحدی شود وامروز هم در تلاش است که از این کانال خارج شده و وارد کانال بعدی شود . انتظار رشد دلار را در روز های قبل از موعد تحریم نداشتیم . انتظار ما این بود برای بی تاثیر نشان دادن تحریم ها دلار را کنترل کنند اما به نظر شرایط خراب تر از آن است که بتوانند دلار را کنترل کنند و تا کنون تلاش های  دولت و بانک مرکزی برای کنترل و جلوگیری از رشد دلار با شکست مواجه شده است . 

این را باز هم بگوییم بازار به شدت به حمایت امروز و دیروز  احتیاج داشت و در بهترین مقطع ممکن این حمایت به داد بازار رسید . بازار وارد یک فضای منفی و ریزشی شده بود که امروز توانست این فضا را تغییر دهد و امید به بازار را بیشتر کند .  

مورد آخر که این روز ها درگیر آن هستیم گزارش ها است . ترافیک  گزارش مهر ماه این روز ها در بازار زیاد شده است  . از ۱۳ ابان یعنی تقریبا ۴ روز کاری دیگر تحریم ها آغاز می شود این که این تحریم ها چه اثر یا اثراتی دارد به نظر خود را در گزارش ماهانه ابان و سپس اذر نشان میدهد . در گزارش مهر ماه در برخی از شرکت ها تاثیرر افت صادرات را دیده ایم به عنوان مثال در فلزی ها مانند فملی ، در متانولی ها مانند زاگرس ، در رویی ها و برخی از فولادی ها .  به همین دلیل گزارش های یکی دو ماه آینده می تواند سرنوشت بازار را مشخص کند و به ما نشان خواهد داد که آیا تحریم ها می تواند آن طور که نشان می دهد باعث ضربه به اقتصاد و صنایع باشد ؟ اما برای هفته آینده انتظار داریم که از بازار حمایت شود تا نشان دهند که تحت تاثیر تحریم ها قرار نمی گیریم . امیدواریم بعد از 13 آبان هم حمایت ها از بازار ادامه داشته باشد . 


پتروشیمی ها پس از اصلاحی که داشتند با ارائه گزارش های خوب در مسیر برگشتی خوبی قرار گرفته و با نوسانات مثبت همراه شدند گزارشات مثبت ماهانه پتروشیمی ها وعده رشد عایدی خوبی در این گروه را میدهد و همین امر سبب اقبال ادامه داری در سهام گروه شده است

پتروشیمی شازند امروز هم رشد خوبی داشت . سهمی که به واسطه گزارش بسیار عالی ۶ ماهه اش امیدها را زنده کرده و بازار انتظارات بالایی از این سهم دارد شازندی که اهداف قیمتی ۶۲۰ الی ۶۵۰ تومانی دارد

پتروشیمی کرمانشاه وضعیت بنیادی خوبی داشته اما رشد قیمتی خوبی را هم تجربه کرده است رشد بیشتر قیمتی در این سهم منوط به ایجاد پتانسیلهای قوی میباشد که فعلا خبری از پتانسیلهای سهم نیست

پتروشیمی خارک هم شرایطش خوب است . سهمی که شایعات سودش حالا فراتر از ۸۰۰ تومان رفته است . سهمی که فروشهایش همچنان صعودی و سهم در مسیر رشد قیمتی خوبی قرار گرفته است سهم گزارش خوبی را داشته

مارون  یکی از بهترین ها بود . مارون گزارش خوبی را برای مهر ماه داده است و در واقع خود را از ماه های قبل جدا کرده و ۹۰۶۴ میلیارد ریال فروش زده است . در ۳ محصول عمده فروش شرکت بوده است .پلی اتیلن سنگین که با رشد ۵۰% نسبت به میانگین ۶ ماهه ۹۱,۵۷۷,۷۰۰ ریال فروخته ، اتیلن که با رشد ۷۰% نسبت به ۶ ماهه هر تن ۶۸,۵۵۰,۷۲۶ ریال فروخته . منو اتیلن گلایکول نیز به همین شکل که ۶۲,۲۸۴,۰۸۴ ریال فروخته . سهم در شهریور حوالی ۴۷۸۴ میلیارد ریال فروش را داشته است . جمع فروش ۷ ماهه ۳۹۳۶۴ میلیارد ریال است . در مدت مشابه سال قبل این عدد ۲۸۳۸۸ میلیارد ریال بوده که شرایط خوبی برای سهم است .



 خودروییها با چرخش ۱۸۰ درجه ای و با صفوف خرید همراه شده و گزارشات ضعیف خود را بسیار سریع فراموش کردند .  با انتخاب وزیر صنعت جدید امیدها به افزایش نرخ خودرو بیشتر شده است . حجم بالای مع

سایپا هم لحظاتی صف خود را از دست داد ولی دوباره صف شد . سهمی که تا استانه قیمت های ۱۰۰ تومان اصلاح کرده بود مجددا در روند صعودی قرار گرفت این سهم به سمت قیمتهای ۱۲۵ و ۱۴۰ تومان حرکت خواهد کرد علی رغم گزارش ضعیف ۶ ماهه شرکت و افت فروش شدید مهر ماه همچنان سایپا با اقبال همراه میباشد البته سهم گزارش بهتری نسبت به خودرو داشت . 

ایران خودرو سنگین عرضه شد ولی دوباره صف خرید شد . این امر نشان میدهد بازار شدیدا تحت تاثیر روند های احساسی قرار داشته و در این روندهای احساسی باید مراقب خرید ها و فروش ها بود . سهم کمی در مهر بیشتر فروش داشت اما آنقدر بالا نبود که بتواند تاثیر قابل ملاحظه ای بگذارد . 

عمده فروش خودرو در گروه پژو است در ماه های قبل میانگین ۲۵ هزار دستگاه تولید میشد به ۲۰ هزار دستگاه در مرداد رسید و در شهریور ۱۸ هزار دستگاه بوده در مهر دوباره به بالای ۲۰ هزار دسنگاه رسیده است . در هایما تولید سقوط کرده است در سمند تولید در مهر رشد کرده . کمی وضعیت مهر از شهریور بهتر است .

زامیاد هم صف خرید خوبی در  قیمتهای بالای ۱۰۰ تومان تجربه کرد . علی رغم روند زیاندهی بازار به دلیل حرکت جریان های پولی در سهم اقبال خوبی به زامیاد نشان می دهد به نظر گزارش زامیاد هم بد نبود خزامیا در مهر با فروش ۸۹۲ میلیارد ریالی مواجه بود . در مهر تولید کمی بهتر از شهریور است فروش وانت و کامیون هم بهتر بوده و در نهایت فروشبهتری محقق شده . 


در نمادهای پالایشی ها امروز هم  فشار فروش و عرضه در این گروه وجود داشت و نتوانست از جو مثبت بازار استفاده کند .  فعلا با توجه به از بین رفتن انتظارات بالا از سهام پالایشی به نظ میرسد بیشتر روند این گروه نوسانی دنبال شود . انتظار ریزش بالایی نداریم اما رشد قابل توجهی هم نخواهند داشت . شاید نوسان در یک بازه ده درصدی برای این روز ها کافی باشد . 


هاشمی

 

 

 

دیده بان بازار
نمودار های جهانی
تبلیغات