تقویم جهانی طلا
خبر فوری
مطالب آموزشی
پیوند ها

1397-08-20

گزارش بازار روز یک شنبه




نویسنده : مهرداد هاشمی


بیشترین تاثیر منفی بر شاخص به واسطه فارس، فولاد، فملی، شبندر، پارس، تاپیکو و شپنا رقم خورد
شاخص هم وزن نیز 315 پله عقب نشست
حجم معاملات بورس 2.3 میلیارد سهم به ارزش 804 میلیارد تومان
شاخص فرابورس نیز با افت 33 پله ای در 1960 واحد متوقف شد
زاگرس، میدکو و مارون بیشترین تاثیر منفی و ذوب بیشترین اثر مثبت را بر شاخص فرابورس گذاشتند
ارزش دادوستدهای امروز از 1200 میلیارد تومان فراتر رفت
بیشترین ارزش دادوستدهای امروز به ترتیب به گروه های بانک، شیمیایی و فراورده نفتی اختصاص داشت


چه بازار منفی ای داشتیم . تقریبا با منفی شدن بانکی ها زیر بازار یکدفعه خالی شد و در بیشتر گروه ها و نماد ها رنج های منفی بوجود آمد . تقریبا می توان گفت با خروج حجم بالایی از پول از بازار سرمایه ، بازار از سمت نماد های بزرگ به سمت نماد های کوچک بازار آن هم با پول کم و صرفا جهت نوسان گیری شیفت پیدا کرده است . البته در لحظات آخر حمایت هایی شکل گرفت و شاید بتواند برای شروع بازار فردا تاثیر گذار باشد اما در کل ماهیت بازار تغییر کرده است . چقدر روی گزارش های مهر ماه تاکید داشتیم و الان هم روی گزارش آبان تاکید داریم . گزارش هایی که مشخص می کنند که شرکت ها آیا می توانند فروش ماه های قبل را ادامه دهند یا وضعیت هم از مهر ضعیف تر خواهد بود . 
سوالی که اینجا پیش می آید آیا تحریم ها روی بازار تاثیر خواهد گذاشت . با توجه به گزارش ها به صورت کاملا کلی به دو قسمت تقسیم می کنیم . گروه اول شرکت های صادرات محور هستند که با شروع تحریم ها  با افت صادرات همراه شده اند و بازار هم به این قضیه واکنش نشان داده اند . گروه دوم شرکت هایی هستند که باید با رشد هزینه ها و افزایش قیمت مواد اولیه و در نهایت افزایش بهای تمام شده همراه شده اند . این دو گروه در گزارش مهر ماه تاثیر تحریم ها را به صورت های مختلف در صورت های مالی خود نشان دادند . انتظار می رود این ماجرا در گزارش آبان ماه مشهود تر شود و می تواند نوعی رکود را در آینده بازار و اقتصاد ایران را به تصویر بکشد . 



در بانکی ها  شایعاتی در خصوص عدم تسعیر ارز در بانک ملت سبب شده کلیت گروه زیر بار فشار عرضه قرار بگیرد .  شایعه ادغام بانک ملت هم با بانک سرمایه محکم تکذیب شد . 
در مورد تسعیر ارز هم بانک ملت گفته که پیگیری های این موضوع همچنان ادامه دارد و انتظار می رود تا قبل از پایان سال مشخص و نهایی شود تا صورت مالی منتهی به اسفند ۹۷ بانک ملت با شفافیت حداکثری آماده و برای برای مجمع سالانه آماده شود.

در نماد بانک تجارت هم عرضه های سنگینی در این سهم شاهد بودیم .  حالا در روند صعودی سهم اختلال ایجاد شده  اما در نهایت با توجه به پتانسیلهای این بانک به نظر میرسد در بازه میان مدت قیمتهای ۱۵۰ الی ۱۶۰ تومانی برای سهم دست یافتنی باشد . 


ریزش شدید قیمت نفت در کنار گزارش ضعیف پالایشی ها ، این گروه را با چالش روبه رو کرده است . فعلا با این قیمتهای جهانی نفت اوضاع بر وفق مراد پالایشی ها نمیباشد . تمام دلخوشی این گروه به گزارش های ۹ ماهه است که تا آن موقع نباید انتظا بالایی در این گروه داشت . 

شپنا حمایت ۸۶۰ تومانی را از دست داد . حتی خبر افتتاح واحد تقطیر شماره ۳ شرکت و افزایش ظرفیت تولید و فروش نتوانست وضعیت شرکت را بهبود بخشد . 

در نماد پالایش نفت بندر عباس سهم روز به روز فاصله اش را از سقف قیمتی ۱۴۰۰ تومان بیشتر می کند .  سهمی که میتواند حتی قیمتهای ۱۲۰۰ تومان هم به خود ببیند در صورتی که حمایت حقوقی ها در روز های آینده کمتر شود . 

شاوان نیاز به اصلاح قیمتی بالایی دارد سهمی که رشد قیمتیش فراتر از توان سود سازیش بوده  و می تواند تا قیمتهای ۲۰۰۰ تومان  کاهش پیدا کند . 



در نمادهای پتروشیمی خبرهایی در خصوص افت تامین خوراک پتروشیمی ها از یک سو و شایعاتی در خصوص افت فروش و صادرات محصولات این شرکتها سبب شده تا پتروشیمی ها هم کامشان اصلاحی شود البته طبق برخی خبرها خیلی مشکلات حاد نیست ولی به هر حال تحریم اثر خود ا گذاشته است .  متانول هم اینن روز ها حسابی نزولی شده است و شرایط متانولی ها را سخت کرده است . 

در نماد پتروشیمی پارس  قیمتهای ۴۰۰۰ تومانی را از دست داد . کف اصلی قیمتی سهم سطوح ۳۶۰۰ تومان میباشد و اگر به این قیمت ها برسد می تواند با واکنش قوی همراه شود . اخبار منفی در مورد صادرات سهم روز به روز بیشتر شنیده می شود . 

افت پتروشیمی زاگرس شدیدتر شده است .  افت قیمت ۱۰% در نرخ متانول روی داده و همین امر سبب شده سهم با افت قیمتی همراه شود .  این سهم پتروشیمی به نظر میرسد به افت قیمتی خود ادامه دهد مگر اینکه متانول دوباره مثبت شود .

شازند هم که وضعیت بنیادی بهتری دارد ولی تحت تاثیر جو گروه قرار گرفته است .  شازند با این توان سود سازی و مشکلات کمتر در صادرات محصولاتش اوضاع به نسبت بهتری داشته و اصلاحات آن کمتر می باشد . 


هاشمی 

 

 

 

دیده بان بازار
نمودار های جهانی
تبلیغات