تقویم جهانی طلا
خبر فوری
مطالب آموزشی
پیوند ها

1397-08-27

گزارش بازار روز یک شنبه




نویسنده : مهرداد هاشمی


شاخص کل در نهایت با افت 3 درصدی معادل 5417 واحد در کانال 173 هزار آرام گرفت
فولاد، فارس، وامید، کگل، تاپیکو، شبندر و فملی از نمادهای منفی اثرگذار بر افت شاخص کل بودند
ارزش معاملات بورس و فرابورس به ترتیب 748 و 451 میلیاردتومان
شاخص هم وزن نیز امروز با افت 2 درصدی در 27752 واحد متوقف شد


امروز بازار نتوانست خود را نجات دهد و حمایت های صورت گرفته باعث افزایش حجم بالای معاملات در قیمت های منفی و ریزش شاخص کل شد . جو منفی که این روز ها بازار را درگیر خود کرده است به نظر می تواند  باعث فرار بیشتر سرمایه های مردم از بازار سهام شود که این قضیه در گزارش های قبلی چندین بار مورد بررسی قرار گرفت . در گزارش های قبلی گفتیم در صورتی که بازار جمع نشود روز به روز بر تعداد فروشندگان افزوده می شود و حالا بازار در اوج این موج فروش قرار گرفته است . فروشندگان در حال حاضر دو دسته شده اند . گروهی که در قیمت های مناسب و پایین خریدند و حالا به دنبال این هستند که با سود هر جور شده از این بازار خارج شوند . گروه دوم فروشندگانی هستند که در قیمت های بالا خریدند و الان با این شرایط بازار ، امید خود را از دست داده و حالا در تلاشند تا با ضرر کمتر سهام خود را بفروشند . در مورد گروه دوم سخت است که باور کنیم این دسته افراد دوباره به بازار سهام برگردند و باید سرمایه این دسته از افراد را از دست رفته دانست . جلب اعتماد این افراد برای حضور مجدد در بازار بسیار سخت و زمان بر است پس از اینجا می توان فهمید که بازار بخشی از حمایت خود را از دست داده است .
امروز تلاش بالایی برای جمع کردن بازار شد اما موج فروشندگان باعث شد که  حجم معاملات بالا رفته و حتی شاخص سازی جنبه کاهشی بیشتری روی شاخص داشته باشد . انتظار داریم فردا با تلاش و مدیریت بیشتری سعی کنند بازار  را آرام تر و متعادل کنند اما بازار بدلیل نوسانات شدید مدت اخیر نمی تواند مدت زیادی آرام و متعادل بماند و عجله زیادی برای حرکت دارد حتی اگر حرکت منفی و با ریزش باشد . 

اما حواشی پیرامون بازار این روز ها کم نیست . قیمت های جهانی ، قیمت دلار و تصمیمات ارزی دولت شرایط نوسانی بالایی را در نبود اخبار گزارش ها بوجود آورده اند . در قیمت های جهانی بازار می بیند که آمریکا تمام تلاش خود را برای کاهش قیمت نفت انجام می دهد و به همین دلیل به رشد قیمت نفت خیلی توجه نکرده اما با ریزش نفت واکنش سریعی می دهد . آمریکا در تلاش است تا با افزایش عرضه نفت کشور ها در بازار جهانی قیمت نفت را پایین آورده و از طرفی فشار اقتصادی را بر اقتصاد ایران بیشتر کند . 
در دلار شرایط جالب نیست . بعضی اوقات نوسانات زیاد دلار حتی از رشد دلار بدتر است . شرایط بحرانی اقتصاد ایران باعث شده که کنترل دلار از دست بانک مرکزی خارج شود و نوسانات شدیدی را در بازار ارز شاهد باشیم . در بازار سهام دلار زیر 12 هزار تومان می تواند تاثیر منفی بر روی در آمد شرکت های صادر کننده داشته باشد . عدم تعیین تکلیف دلار و مشخص نبودن قیمت آن ضربه بزرگی به اقتصاد و بازار می زند و نمی توان به قطعیت گزارش ها و اتکا به آنها اعتماد کرد و همین ریسک سرمایه گذاری را بالا می برد . شاید افت قیمت دلار از نظر برخی خبر خوبی باشد اما از نظر بنده نگه داشتن قیمت دلار کمک بزرگتری می تواند به شرایط فعلی اقتصاد ما بکند . 
اما شایعات در مورد تصمیمات ارزی دولت و بانک مرکزی این روز ها حواشی زیادی برای بازار ایجاد کرده است . در شایعات داتشیم که قرار است که تمام پتروشیمی ها  از این پس باید ارز موجود در حساب های خارجی، شرکت‌های تراستی، کارگزاران و صرافی‌های خود را تسلیم بانک مرکزی کنند. البته هنوز این خبر تایید نشده و یا رد نشده و ولی همین شایعه توانسته کل گروه پتروشیمی را به هم بریزد و همان طور که بار ها هم گفتیم گروه پتروشیمی به دلیل وزن بالایی که دارند  موثر ترین گروه روی رشد و افت بازار هستند . همین عدم قطعیت در تصمیمات ارزی و احتمال کاهش فروش پتروشیمی های صادر کننده در این ماه این گروه و بازار را به این وضعیت رسانده است .

در مورد گروه ها حرفی باقی نمی ماند . همه گروه ها منفی بودند و در نماد ها بسیاری از حمایت ها از بین رفت و باید منتظر واکنش بعدی این نماد های در نقاط حمایتی بعدی باشیم .  



هاشمی

 

 

 

دیده بان بازار
نمودار های جهانی
تبلیغات