تقویم جهانی طلا
خبر فوری
مطالب آموزشی
پیوند ها

1397-09-07

گزارش بازار روز چهار شنبه




نویسنده : مهرداد هاشمی


ریزش 3427 واحدی شاخص در آخرین روز معاملاتی هفته و سقوط به کانال 163 هزار
فولاد، کگل، وبملت، رمپنا، ومعادن، فارس و شبندر بیشترین تاثیر منفی بر شاخص
شاخص فرابورس 38 پله افت کرد
مارون، میدکو، زاگرس و هرمز از نمادهای اثرگذار بر شاخص فرابورس
ارزش معاملات بورس و فرابورس به ترتیب 457 و 337 میلیاردتومان


بازار امروز خیلی بدتر از انتظارات بود تا نشان دهد حتی حمایت های مصنوعی از بازار دیگر جوابگو نیست .  انتظار این بود که بازار اگر هم بخواهد بریزد با شدت کمتری باشد اما امروز بازار نشان داد که زیرش حسابی خالی شده و در حال سقوط است . و اما مسئولین روز هایی که بازار به سوی بالا پرتاب شده بود هر روز با یک فیگور در همه جا حاضر بودند و به بازار افتخار می کردند اما حالا دیگر هیچ خبری از آنها نیست . آنهایی که در آن روز های رویایی دایم دم از حمایت بازار می زدند این روز ها هیچ خبری از آنها نیست و نشان دادند که از حرف تا عمل مسئولین چقدر فاصله است .
از طرفی امروز چهارشنبه بود و بازار از امروز تعطیل می شود در صورتی که از امروز عصر تا جمعه عصر تقریبا سه روز بازار های جهانی در اوج فعالیت خود خواهند بود . باید حق داد که با اتفاقی که در جمعه هفته پیش افتاد خریداران از ترس اتفاقات این چند روز تعطیل اقدام به ورود نکنند .  
در مرود سوال دوستان اینکه آیا بازار برای خرید پس از افت قیمت آیا مناسب است باید گفت هنوز روند منفی بازار تمام نشده است و بازار هنوز جا برای اصلاح دارد . البته قیمت هایی که بیشتر نمادها به آن رسیدند چند هفته پیش برای بازار یک رویا بود ولی الان با کم شدن حجم تقاضا باید منتظر ریزش بیشتر بود تا جایی که بازار دیگر هیچ میلی به ریزش نداشته باشد . در آن موقع بازار مدتی به حالت رنج در می آید و سپس باید منتظر ورود پول و تغییر روند بازار بود . در روند منفی هیچ وقت ما وارد نمی شویم تا روند بازار تغییر کند حتی اگر قیمت ها خیلی پایین تر از ارزش ذاتیشان باشد . اما پس از مثبت شدن روند بازار می توان به صورت پله ای سرمایه خود را تزریق کنیم . هدف ما این است که در طول روند مثبت بازار بتوانیم وارد معاملات کم ریسک شویم . در حال حاضر پولی که بخواهد نماد های بزرگ بازار را حرکت دهد دیده نمی شود و حتی اگر هم مثل دیروز بازار مثبت شود بسیار بی جان و ضعیف خواهد بود . این روز ها تنها می توان شاهد حضور نوسان گیران در نماد های کوچک جهت نوسان گیری بود که هیچ وقت حضور در این نمادها با سرمایه بالا را توصیه نمی کنیم چون ریسک بالا و بازی خاص خود را دارد و افراد کم تجربه را با مشکل مواجه می کند .  


در پالایشی ها واقعا بازار به این گروه بی اعتماد شده است .  گزارش های ضعیف میان دوره ای ، عدم شفاف سازی تا گزارشات میان دوره ای بعد و ریزش نفت باعث شده که فعلا حمایت ها در این گروه مدام شکسته شوند . حداقل انتظار ما این بود که گروه امروز کمی نفس بخورد و از هفته بعد به  ریزش خود ادامه دهد اما به نظر عطش گروه برای ریزش بسیار بالا است .

اما پتروشیمی ها  کاملا فاز متفاوتی نسبت به دیروز داشتند . وضعیت بنیادی این گروه به مراتب بهتر از پالایشی ها است و گزارش های خوبی داده اند اما این گروه بزرگی است  و برای حرکت احتیاج به پول دارند . در صورتی که پولی برای خرید آنها نباشد هر چقدر هم می خواهند خوب باشند . با خروج پول  روز به روز این گروه منفی تر می شود و با افت این گروه کل بازار و شاخص هم گارد نزولی می گیرد .

در فولادی ها هم گزارش ها بر خلاف انتظار خوب بود . این گروه هم فعلا با افت بالایی همراه شده اند حتی از پتروشیمی ها هم بدتر بوده اند . احتمالات در مورد کاهش صادرات و شروع رکود در اقتصاد داخلی کشور احتمال افت درآمدزایی این شرکت ها برای ماه های آینده را بالا برده است به همین دلیل نمی توان فعلا تانتظاغر حضور خریداران قوی در این گروه را داشته باشیم . 


در رویی ها مشکل صادرات و فروش در گزارش ها و شفاف سازی این شرکت ها دیده می شود . این شرکت ها حجم تولید خود را پایین نیاورده اما به جای صادرات و فروش در حال ذخیره سازی تولیدات خود هستند . در صورت عدم فروش این محصولات و بدلیل کم نشدن تولیدات باید منتظر افزایش هزینه ها و کاهش درآمد در صورت های مالی ماه های بعد این شرکت ها باشیم . به همین دلیل بازار چندان رقبتی به این گروه نشان نمی دهد .


در مورد سیگنال هایی که شاید هفته بعد بتواند بازار را از این ریزش نجات دهد اول قیمت نفت است . رشد قیمت نفت در این روز های تعطیل می تواند کمک زیادی به جلوگیری از ریزش بازار بکند . البته باید این نکته را توجه داشت که گرداننده قیمت نفت یعنی آمریکا و شخص ترامپ در تلاش برای کم کردن هرچه بیشتر قیمت نفت هستند و تقریبا هم تا اینجا موفق شده اند . در این شرایط اقتصادی و تحریم ها کاهش قیمت نفت هم به اقتصاد و هم به بورس ما فشار زیادی را وارد می کند .
اما عامل بعدی که او هم این روز ها کمرنگ شده است قیمت دلار است که روند نزولی به خود گرفته و با کاهش تقاضا در این روز های سال به ادامه افت خود ادامه می دهد . باید دید که این اصلاح تا کجا خواهد بود اما این اصلاح تاثیر زیادی روی بازار داشته است و شاید در هفته ها و ماه های بعد در صورت رشد مجدد دلار ، دوباره پتانسیل رشد  را پیدا کند . احتمال آن است که با شروع سال میلادی جدید تقاضا برای دلار تا حدودی افزایش یابد اما اوج تقاضا را می توان در آخر سال و شروع سال نو خودمان دانست که مهم است که ببینیم در آن برهه چطور به سمت تقاضا پاسخ داده می شود .  


هاشمی    
       

 

 

 

دیده بان بازار
نمودار های جهانی
تبلیغات