تقویم جهانی طلا
خبر فوری
مطالب آموزشی
پیوند ها

1400-09-30

بازارهای جهانی در سراشیبی






دنياي اقتصاد : با آغاز روز کاری در آسیا و درحالی که اروپا و آمریکا در خواب بودند، بیت‌کوین و اتریوم باز هم با افت قیمت مواجه شدند. بیت‌کوین با ریزش حدودا ۵/ ۳ درصدی از کانال ۴۷ هزار دلار وارد کانال ۴۵ هزار دلار شد و اتریوم نیز با ریزش تقریبا ۵/ ۵ درصدی از کانال ۳۹۰۰ دلار وارد کانال ۳۷۰۰ دلار شد. در این میان بازارهای جهانی نیز با افت ارزش مواجه شدند. در ساعات معاملاتی ۱۷ دسامبر، شاخص داوجونز با افت ۴۸/ ۱ درصدی مواجه بود. این افت ارزش صرفا به بازار آمریکا محدود نبوده و بازار آسیا را نیز درنوردیده است. شاخص NIKKEI ۲۲۵ ژاپن در روز ۲۰ دسامبر ۱/ ۲درصد افت ارزش را تجربه کرد. اما دلیل قرمزی بازارها در آخرین روز معاملاتی چه بود؟
بازارهای جهانی در سراشیبی
شیوع  اومیکرون
با توجه به سرعت بالای گسترش اومیکرون، پیش‌بینی می‌شود به زودی این ویروس تمامی جهان را مبتلا کند. در حال حاضر این ویروس در ۸۹ کشور از جمله آمریکا و انگلستان شناسایی شده است.داده‌های منتشر شده از نتیجه آزمایش‌ها‌ در آفریقای جنوبی نشان می‌دهد که واکسن‌ها در برابر جلوگیری از ابتلا به این سویه مقاومت کمی داشته ولی همچنان تاثیر بسزایی در جلوگیری از بستری شدن ارائه می‌دهند. بر اساس این داده‌ها که نتیجه تحقیق بر روی ۷۸ هزار نفر بین ۱۵ نوامبر تا ۷ دسامبر است، دو دز واکسن فایزر می‌تواند در ۲۵ درصد مواقع از ابتلا به این سویه جلوگیری کند، ولی همچنان ۷۷ درصد مقاومت را در برابر نیاز به بستری شدن نشان می‌دهد.  سرعت شیوع این ویروس به‌قدری بالاست که در مناطق شلوغ طی ۵/ ۱ تا ۳ روز دو برابر می‌شود. با توجه به اینکه تعطیلات آخر سال میلادی در پیش بوده و بسیاری از افراد، مراقبت‌های کرونایی را کنار گذاشته‌اند و جدی نمی‌گیرند؛ پیش‌بینی می‌شود که به زودی تعداد بیماران مبتلا به این ویروس بسیار افزایش یابد. برای مثال تعداد مبتلایان در بریتانیا طی هفت روز گذشته ۵۲ درصد افزایش داشته است.  ترس شیوع دوباره ویروس کرونا و از سر‌گیری سیاست‌های بهداشتی سخت و جدی مانند قرنطینه در سطح جهان موجب شده بسیاری از معامله‌گران به سمت دارایی‌های ضد تورمی و کم ریسک‌تر حرکت کنند. بر اساس تجربه اوایل شیوع ویروس کرونا، با اجرای قرنطینه گسترده در کشورها زنجیره تامین به‌شدت آسیب دیده که موجب اختلال در سطح تولید کالاها به خصوص کالاهای اساسی می‌شود. از طرفی میل دولت‌ها به پرداخت یارانه‌های معیشتی افزایش یافته که این موضوع موجب می‌شود ریسک افزایش تورم بیشتر از قبل شود. این درحالی است که هم‌اکنون دولت‌ها توانایی مدیریت تورم ایجاد شده در نتیجه سری اول کمک‌های معیشتی در دوران کرونا را نداشته و این معضل اقتصادی بسیاری از کشورها از جمله آمریکا را تهدید می‌کند.  شاخص VIX که مخفف (Volatility Index) یا شاخص نوسانات است نشان می‌دهد که سطح ترس در بازار سهام آمریکا درحال افزایش است.

این شاخص به کمک معاملات اختیارات خرید و فروش شرکت‌های اس‌اند‌پی ۵۰۰ انجام شده در بازار اختیارات شیکاگو (CBOE) به دست می‌آید. این شاخص که معمولا با نام شاخص ترس شناخته می‌شود درحال افزایش است. افزایش این شاخص نشان می‌دهد که بر اساس معاملات معامله‌گران، ریسک بازار درحال افزایش است و آنان انتظار دارند که به زودی بازار با افت ارزش روبه‌رو شود. در حال حاضر این شاخص عدد ۲۴ را نشان می‌دهد و عدد بالا ۲۰ در خصوص این شاخص نشان از ریسک بسیار بالای بازار دارد.

در هر حال، شیوع سویه اومیکرون و نظرات سیاست‌مداران نشان می‌دهد این گروه قصد دارند به زودی سیاست‌های روزهای ابتدایی کرونا را به جریان بیندازند تا از آسیب شدید به سلامت جامعه پیش‌گیری به عمل آورند. این موضوع باعث خواهد شد دوباره آسیب‌های اقتصادی ناشی از این سیاست‌ها گریبانگیر اقتصاد کشورها شود.

 

 

 

دیده بان بازار
نمودار های جهانی
تبلیغات